Mida iOS 14 teie iPhone'i turvalisusele toob?

See artikkel räägib teile uutest turvavärskendustest, mida iOS 14 teie iPhone'i toob. Kuigi paljud iOS 14 säravamad funktsioonid on pälvinud enim tähelepanu – rakendusklipid! Tõlgi rakendus! Uus rakenduste kogu! – selle värskenduse üks olulisemaid osi on see, mida see teie turvalisuse jaoks tähendab. Turvavärskendused hõlmavad seda, et saate alati aru saada, kas teie kaamera või mikrofon salvestab, isegi kui see pole ekraanil üles tõstetud; võimalus valida, milliseid fotosid rakendusega jagada, selle asemel, et jagada kogu kaamerarulli; kontrollida, kas rakendus näeb teie ligikaudset või täpset asukohta või mitte; rohkem läbipaistvust rakenduste poes; privaatsusaruanded teie külastatavate lehtede kohta; ja privaatvõrgust Wi-Fi-ga liitumine. See kõlab palju ja nii see on, kuid oluline on teada kõiki privaatsusfunktsioone, mida teie iPhone'il on pakkuda, ja õppida, kuidas neid täielikult ära kasutada. Nii et vaatame iga funktsiooni ja seda, mida see teie jaoks tähendab. Suuremate võimaluste saamiseks iOS 14-st maksimumi saamiseks vaadake meie Päeva tipphetk !

Seotud: iPhone'i turvalisus: 14 näpunäidet telefoni kaitsmiseks häkkerite eest

Mis on selles artiklis

Saate teada, kas teie kaamera või mikrofon salvestab

Paljudel rakendustel on juurdepääs teie kaamerale ja mikrofonile, seega on arusaadav, et võite olla mures selle pärast, et need rakendused kasutavad kumbagi teie teadmata. Me kõik oleme olnud olukordades, kus arvasime, et lõpetasime salvestamise vaid selleks, et avastasime, et saime tegelikult alguse, mis võib ulatuda piinlikust tõeliselt problemaatiliseni. Isegi kui arvate, et olete salvestamise lõpetanud, on alati võimalus, et kaamerat kasutab mõni muu rakendus, mille olete unustanud või mille avamisest ei teadnud. Nüüd võid rahulikult puhata! Kui teie kaamerat või mikrofoni kasutatakse, näete ekraani ülaosas olekuribal rohelist või oranži täppi. See kehtib kõigi rakenduste kohta, mis kasutavad aktiivselt teie kaamerat või mikrofoni (sh video- ja helikõned).



Kuidas valida, milliseid fotosid milliste rakendustega jagada

Paljude jaoks on rakendus Photos täis isiklikke kaadreid, mida me ei soovi kuskil jagada. Varem, kui rakendus taotles juurdepääsu rakendusele Photos, keelasite juurdepääsu või kinnitasite selle, ja see oli kõik. See võib olla ebamugav, kui soovite redigeerida ühte fotot, kuid ei soovinud anda rakendusele täielikku juurdepääsu oma kaamerarullile. Nüüd on teil kolm valikut: valige Fotod, Luba juurdepääs kõigile fotodele ja Ära luba. See võib tunduda väike, kuid võimalus lubada juurdepääsu ainult konkreetsetele fotodele on suur, kui hindate veidi rohkem privaatsust. Kui avate uue rakenduse ja teile antakse võimalus lubada rakendusel juurdepääs teie iPhone'is olevatele fotodele, saate valida ülaltoodud valikute hulgast. Samuti saate muuta juba alla laaditud rakenduste fotodele juurdepääsu! Selleks tehke järgmist.

  1. Ava oma Seadete rakendus .
  2. Puudutage rakendust, mille fotodele juurdepääsu soovite muuta.
  3. Puudutage Fotod .


  4. Under Luba juurdepääs fotodele , vali Valitud fotod , Kõik fotod , või Mitte ühtegi .
  5. Kui olete muutnud meelt, millistele fotodele sellele rakendusele juurde pääseda, puudutage valikut Redigeeri valitud fotosid .

Kuidas valida, millal rakendus teab teie täpset asukohta

Kuigi teie ilmarakenduse jaoks võib olla kasulik teada, millises linnas te viibite, ei pruugi te soovida, et see saaks teie asukohta täpselt määrata. Vähesed rakendused peavad õigeks toimimiseks teadma teie täpset asukohta, miks siis seda nendega jagada? Nüüd saate iOS 14-ga oma iPhone'i asukohateenuste seadetes valida, kas rakendus teab teie täpse asukoha asemel teie ligikaudset asukohta, mis annab teile rohkem privaatsust. Teatud rakenduste asukoha jälgimise kohandamiseks tehke järgmist.

  1. Ava oma Seadete rakendus .
  2. Puudutage Privaatsus .
  3. Puudutage Asukohateenused .


  4. Valige rakendus, mida soovite kohandada.
  5. Kui soovite, et rakendus jälgiks teie täpset asukohta (mis on vajalik selliste rakenduste jaoks nagu Google Maps), siis lülitage sisse Täpne asukoht . Kui soovite, et rakendus jälgiks teie ligikaudset asukohta, lülitage funktsioon Täpne asukoht välja.

Kuidas vaadata saidi privaatsusaruannet

Pole saladus, et Apple on oma seadmetes saidiülese jälgimise takistamiseks kõvasti tööd teinud, kuid nüüd on see lisanud uue taseme või läbipaistvuse. iOS 14-ga saate vaadata, kas külastatav sait kasutab jälgijaid, kui palju jälgijaid Safari on takistanud ja palju muud, kasutades uut privaatsusaruande valikut. Privaatsusaruande vaatamiseks tehke järgmist.

  1. Avatud Safari .
  2. Puudutage valikut Aa ikooni otsinguriba kõrval.
  3. Valige Privaatsusaruanne .

Ilmub aken, mis näitab teile blokeeritud jälgijate, jälgijatega ühenduse võtmise ja muu üksikasju. Nii et olenemata sellest, kas soovite näha kõike, mille eest teid kaitstakse, või lihtsalt ei mõtle sellele, olete kaetud!

Kuidas hoida oma WiFi-aadress privaatsena

Nüüd saate Wi-Fi võrkudega liituda privaatse aadressiga. See tähendab, et teie seadme võrguaadress ei ole nähtavad võrgud, võrguoperaatorid ega muud võrguvaatlejad, mis takistab teid nimetatud osapoolte jälgimisel. See ei mõjuta teie Wi-Fi käitumist, nii et kõik toimib nagu tavaliselt. Ainus erinevus on see, et nüüd saate takistada võrguteenuse pakkujatel teie iPhone'i jälgimast. See funktsioon lülitatakse automaatselt sisse, kuid kui soovite teada, kuidas seda käsitsi teha, toimige lihtsalt järgmiselt.

  1. Avatud Seaded .
  2. Puudutage Wi-Fi .
  3. Puudutage sinist Teabe ikoon teie võrgu kõrval.


  4. Lülitage sisse Privaatne aadress .